Türk Vatandaşlığı Almak Yatırımcılar İçin Artık Daha Kolay Hale Geldi

Türk Vatandaşlığı Almak Yatırımcılar İçin Artık Daha Kolay Hale Geldi

Hükümet Gazete'de 19.09.2018 üzerinde yayımlanan Türk Vatandaşlığı Kanunu”, İlgili Yönetmeliklerin Değiştirilmesi Hakkında Yönetmelik “çerçevesinde, yabancı bir vatandaşlık almak için ödemeniz gereken asgari gayrimenkul fiyatı 250 bin dolardan 1 milyon dolara düşürüldü. Bir vatandaşlık almak isteyen yabancılar için yeni özel ofisler açılacak ve gerekli işlemler en kısa zamanda tamamlanacak İçişleri Bakanlığı belirtti.

İle yayımlanan Kararname imzaladı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 20inci fıkra hükümleri ile İlgili Uygulama Türk Vatandaşlığı Kanunu içerir düzenlemeler hakkında yabancılar “Türk Vatandaşlığının istisnai” değişip değişmediğini.

Başvuru İçin Gerekli Belgeler

Geçerli bir pasaport
- 4 adet vesikalık fotoğraf
- Doğum belgesi
- Oturma izni
- Sağlığınızın yerinde olduğunu kanıtlayan tıbbi sertifika
Türk Dil yeteneği - sertifika
- Eğer varsa, eşiniz ve çocuklarınız çocuk için (evlilik cüzdanı, doğum belgesi ile ilişkilerini kanıtlayan belgeler)
- Düzenli gelir teyidi (örneğin çalışma izni, emeklilik, kira geliri)
Türkiye - uzun süre Türkiye'de yaşamış olduğunuzu gösteren belge, tüm çıkışları ve girişleri
Türkiye'de akraba - varsa, Türk Kimlik fotokopisi ve adres

Nasıl Uygulanır

Yeni düzenlemelerin ardından, Türk Vatandaşlığını alabilmek için varsayılan sermaye varlığı 1 milyon dolardan 500 bin dolara düşürüldü. Ayrıca, Türkiye'de mülk sahibi olan ve vatandaşlık almak isteyen yabancıların en az emlak bedeli 1 milyon dolardan 250 bin dolara düşürüldü.

Vatandaşlık kazanmanın bir başka koşulu da en az 100 kişiye istihdam sağlamaktı fakat bu 100 kişiden 50 kişiye değiştirildi. Ayrıca, yabancıların Türkiye'de bulunan bankalara yatırması gereken para miktarı da 3 milyon dolardan 500 bin dolara düşürüldü.

Türk hükümetinin sağladığı bu hızlı finansal yolların yanı sıra, başka vatandaşlık türleri de vardır;

Mülkiyet ve İkamet İzni Sahipleri: Türkiye'de bir mülkiyete sahip olan ve kesintisiz olarak beş yıllık bir süre için Türkiye'de yaşayan bir kişi de vatandaşlık almak için başvurabilir, ancak bu 5 yıl boyunca Türkiye'de en az 185 gün kalmaları gerekir. (her yıl) Asgari mülk değeri bu tür vatandaşlık için geçerli değildir.

Doğum: En kolay yol, bir Türk anne ve babasına sahip bir ailede doğmaktır, çünkü bir veya iki Türk anne babasından doğan vatandaşlar aynı anda vatandaşlık alma hakkına sahiptir. Ayrıca, eğer ebeveynler vatandaşlık almakta başarılı olursa, çocukları da bundan yararlanabilir. Vatandaşlık kaybı durumunda, buna yeniden başvurulabilir.

Evlilik: En bilinen ve en kolay görünen bir diğer yol evliliktir. Bir Türk vatandaşıyla evlilik, doğrudan vatandaşlık sağlamaz. Ancak, en az üç yıldır Türk vatandaşıyla evli olan ve evliliği süren yabancılar Türk vatandaşlığı için başvurabilirler.

Turkuaz Sistemi: Turkuaz Sistemi 2017 yılında tanıtıldı ve sanat, ekonomi, teknoloji, spor gibi yetenekli ve eğitimli insanlara ve ayrıca yatırımcılara / yöneticilere, neredeyse onlara tam hak sağlayan özel bir vatandaşlık başvurusunda bulunmalarına izin veriyor.

Başvuru süreci

Şu anda Türkiye'de ikamet ediyorsanız, yerel valilik aracılığıyla başvurabilir ve yurtdışında yaşıyorsanız bunu bir konsolosluk aracılığıyla yapabilirsiniz. Koşullarınıza bağlı olarak, değiştireceğiniz uygulama türü ve ayrıca gereken belgeler de değişecektir.

Dediğimiz gibi, değişkenlik gösterebilir ancak genel olarak pasaport, oturma izni, evlilik cüzdanı, fotoğraf, doğum belgesi vb. Türkçe olarak yapılacak bir görüşmeye katılan bireysel başvuru sahiplerinin başka bir koşulu da vardır.

Tüm başvuru sürecinin geçeceği süre, gerekli belgelerdeki gibi durumunuza bağlıdır ancak İçişleri Bakanlığı bu ve diğer güncellemeler hakkında bilgi verecektir. Başvurunuz reddedilirse, Vatandaşlık Yasasına göre, vatandaşlık almak için tekrar valiliğe başvuru hakkınız vardır.

 

Adınız Soyadınız *

Please enter your name.

E-posta

Please enter your mail.

Telefon *

Please enter your phone.

Skype